Skip Navigation Links

У ХДУ провели засідання науково-методичної ради

21 березня у Херсонському державному університеті, на платформі ZOOM, відбулося засідання науково-методичної ради університету під головуванням проректорки з навчальної та науково-педагогічної роботи, голови науково-методичної ради Дар’ї Мальчикової.

 

25 березня 2024 р.

Засідання відбулося із запрошенням в.о. проректора з цифровізації, інноваційної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Олександра Лемещука, професора кафедри фізики Сергія Волошинова, деканів, гарантів освітніх програм, викладачів, що забезпечують підготовку на спеціальностях галузей знань 01 Освіта/Педагогіка та 12 Інформаційні технології. 

На початку засідання професор кафедри фізики Сергій Волошинов спільно з тренером ТОВ «Едпро Дистрибюшн» Дмитром Галько надав інформацію про модель реалізації проєкту «Застосування інструментів цифрового освітнього середовища в умовах змішаного навчання». Присутні мали змогу ознайомитися з освітньою системою Mozaik, а саме інтерфейсом та інструментами mozaWeb та програми mozaBook. Прийнято рішення щодо започаткування дослідження досвіду застосування інструментів цифрового освітнього середовища МozaBook в закладах освіти шляхом створення робочої групи з викладачів, що забезпечують підготовку на спеціальностях галузей знань 01 Освіта/Педагогіка та 12 Інформаційні технології. Це у подальшому буде сприяти стажуванню та підвищенню кваліфікації науково-педагогічних працівників, здобуттю формальної, неформальної та інформальної освіти здобувачів за навчальними курсами із застосування інструментів цифрового освітнього середовища МozaBook.

В.о. проректора з цифровізації, інноваційної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Олександр Лемещук проінформував щодо поточного стану оновлення цифрової навчальної документації на платформі KSU24. Зокрема, оновлено локалізацію, внесено зміни у цифрові журнали та сторінку рейтингування, додано опитування у чатах, на фінальній стадії доопрацювання навчальна картка здобувача. Обговорюються механізми побудови та оновлення освітніх програм.

Голова НМР Дар’я Мальчикова проаналізувала сучасні проблемні питання кадрового забезпечення освітніх програм / освітнього процесу та запропонувала організаційні підходи спільної роботи з удосконалення кадрового забезпечення для дотримання відповідності ліцензійним вимогам провадження освітньої діяльності. Також було обговорено стан реалізації сертифікатних програм для здобувачів усіх рівнів вищої освіти.

Керівниця навчально-методичного відділу Тетяна Корнішева спільно із завідувачками кафедр університету Ольгою Тарасовою та Аліною Гавловською доповідали про стан підготовки до процедури акредитації освітніх програм перш ого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти у ІІ семестрі 2023/2024 н.р.

З метою отримання рекомендаційного грифу вченої ради Херсонського державного університету на засіданні було прийнято рішення рекомендувати, один навчальний посібник та одні методичні вказівки і рекомендації до розгляду на вченій раді університету.

Навчально-методичний відділ ХДУ

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу