Skip Navigation Links

У ХДУ відбулося засідання ректорату

9 травня у Херсонському державному університеті відбулося засідання ректорату за участі ректора, проректорів, деканів факультетів, керівників структурних підрозділів, відділів та служб.

9 травня 2024 р.

Зібрання розпочалося з ціннісних моментів.

"8 і 9 травня – це дві визначні дати, адже вони про пам'ять, боротьбу з нацизмом і наш рух до спільних європейських цінностей. Це і є сутність цивілізаційного розвитку: пам’ятати та шанувати минуле та дбати про європейське майбутнє вже зараз. Саме тому кожного року ми вшановуємо пам'ять ветеранів Другої світової війни, чиї долі пов’язані з ХДУ, адже розуміємо, що нас об’єднує не тільки бізнес-процес, а й повага до нашої спільної історії, на фундаменті якої ми вибудовуємо майбутню історію Херсонського державного університету. І це спільна справа, адже ми разом визначили для себе пріоритети, серед яких цифровізація, наукова діяльність, інтернаціоналізація, збереження історії", - наголосив ректор ХДУ Олександр Співаковський. Також він сфокусував увагу присутніх на моделюванні фінансової ситуації з урахуванням прогнозованих показників вступу, розрахунку навантаження, планах розвитку. 

Перший проректор Сергій Омельчук доповів про організацію Днів науки в Херсонському державному університеті.

День науки щорічно відзначаємо в третю суботу травня. Традиційно в нашому університеті з цієї нагоди організовують низку цікавих заходів, які триватимуть протягом травня. Здебільшого вони проходять у дистанційному форматі, але частина запланована в івано-франківському офісі ХДУ. Зокрема, вдруге відбудеться аспірантський лекторій, де молоді науковці ділитимуться своїми дослідженнями, та святкове засідання вченої ради.

За словами першого проректора, інформація про заплановані заходи розміщена на офіційному сайті ХДУ, вкладка "День науки".

Проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова представила модель розрахункового контингенту на наступний навчальний рік, який є основою для розподілу фінансування за факультетами.

Проректорка також підкреслила, що триває моніторинг поточної картини по факультетах реєстрації на ЄВІ та/або ЄФВВ.

Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник доповів про ситуацію з комунальними розрахунками по херсонському офісу ХДУ. Також він проінформував про результати підготовки проєктів договорів про спільне користування майном та відшкодування витрат балансоутримувача за комунальні послуги між ХДУ та ПНУ. Йдеться про передачу у користування додаткових площ у Івано-Франківську під тимчасове розміщення музею, лабораторій та центру психологічної реабілітації.

Проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Алли Цапів розповіла про результати наради, де обговорювалось питання збереження людського капіталу Херсонщини, а також доповіла про хід профорієнтаційної кампанії.

Також Алла Цапів проінформувала про функціонування Офісу іншомовної освіти: курси та консультації, які проводять співробітники для майбутніх вступників.

Окремо проректорка розповіла про міжнародні проєкти, які виконує ХДУ – DigiUni та SMART-PL.

Алла Цапів анонсувала весняний турнір щорічної міжнародної олімпіади зі спортивного програмування Proggy-Buggy — Towel Contest 2024, що відбудеться 25 травня. Організаторами інтелектуального заходу виступає компанія DataArt. Змагання проходять онлайн, але усі охочі можуть завітати до Культурно-мистецького Hub Херсонського державного університету у місті Івано-Франківськ.

В.о. проректора з цифровізації, інноваційної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Олександр Лемещук доповів про оновлення, які відбулися у додатку KSU24.

Головна бухгалтерка Ірина Попова проінформувала про стан розрахунків здобувачів освіти за навчання.

Пресцентр ХДУ

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу